Vragen? Wij hebben de antwoorden.

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen.

KUNT U HET ANTWOORD NIET VINDEN?
STUUR ONS DAN EEN MAIL.

Vragen? Wij hebben de antwoorden.

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Heeft mijn kind extra vitaminen nodig, en zo ja welke?

Als uw kind gezond is en gezond eet krijgt het in principe alle voedingsstoffen, vitaminen en mineralen binnen die het nodig heeft. Een uitzondering hierop is dat alle kinderen tot 4 jaar, en kinderen met een donkere huidskleur dagelijks extra vitamine D nodig hebben.

Bij mij is onlangs een verhoogde bloedsuiker ontdekt, moet ik nu koolhydraten gaan vermijden?

Ook bij (beginnende)diabetes is het belangrijk dat u gezond eet, daar horen ook koolhydraten bij. Het beste kunt u die koolhydraten goed verdelen over de dag en zo veel mogelijk kiezen voor langzame koolhydraten. De diëtist kan u uitleggen  wat dat zijn en hoe u dat doet.

Hoe snel kan ik afvallen?

Als u op een gezonde, verantwoorde manier wil afvallen dan is 0,5 kg per week het beste streven. De kans is dan ook het grootst dat wat u aan vet verbrand er ook afblijft.

Mijn kind van 4 jaar gaat voor het eerst trakteren op school, wat raadt u aan?

deRotterdamseDietist staat achter de richtlijn van Lekker Fit! trakteren “Eén is genoeg en klein is oké!”. Hierbij is het vooral belangrijk dat een kind een feestelijke traktatie heeft. Dit hoeft niet direct heel gezond te zijn, als het maar niet te groot is. Kies bijvoorbeeld voor een mini-cup cake, een lekkere fruitspies, popcorn in een vrolijk bekertje of een bellenblaas met een foto van uw kind erop.

Bent u benieuwd naar leuke voorbeelden? Klik dan hier.