De diëtisten van deRotterdamseDietist zijn inhoudelijk deskundig op gebied van voeding en gezondheid en geven u door middel van een coachende houding (naast de cliënt staan) het inzicht om zelf uw minder goede gewoonten te verbeteren. Wij geven hierbij adviezen op gebied van voeding en beweging, nemen uw voedingsgewoonten met u door en beoordelen deze (samen met u). Zo nodig wordt uw intake ook berekend.  We koppelen eetverslagen terug en stellen, op verzoek, voorbeeld dagmenu’s op en beantwoorden al uw voedingsvragen. Wij geven u altijd positieve feedback omdat u daarmee op een constructieve manier uw eigen gedrag kunt verbeteren. Wij zijn hierbij altijd respectvol en vriendelijk.

De diëtisten van deRotterdamseDietist stellen zich aan u voor:

Lotti Elfferich
Dietist

LottiElfferich1

Mijn naam is Lotti Elfferich en ik werk al sinds 1980 als diëtist. Eerst heb ik ruim 6 jaar in een algemeen ziekenhuis in Amsterdam gewerkt. Begin 1987 kwam ik bij De Rotterdamse Kruisverenigingen (later Thuiszorg Rotterdam)  en heb in wijken als Hoogvliet, Pernis en Spangen als wijkdiëtist gewerkt. Wij gaven in die tijd veel voorlichtingen en deden allerlei preventieve projecten. Na ruim 21 jaar bij Thuiszorg ben ik bij Dietheek in Rotterdam als vestigingsmanager begonnen. Dit moest helaas in 2012 stoppen door financiële ontwikkelingen in de zorg. Per 3 september 2012 ben ik samen met Kim gestart met onze eigen maatschap deRotterdamseDietist. Dit bevalt ons erg goed!

Persoonlijk ben ik al veertig jaar ongetrouwd samen met Bob en wij hebben 3 volwassen kinderen, die inmiddels al weer het ouderlijk huis (bijna) verlaten hebben. Ik hou van lekker (gezond) eten en koken en ben meestal actief bezig met werken en een paar keer per week hardlopen. Een goede film of goed boek kan mij (een poosje) zittend houden. Ik hou erg van mijn werk omdat ik graag wat voor mensen wil/ kan betekenen door hen vanuit hun eigen kracht te coachen. Bovendien geloof ik heilig in het belang van een goede voeding in relatie  tot gezondheid en ziekte. Mijn specialisaties zijn; andere culturen en kinderen.

06 149 73 813
Kim Remmerswaal
Dietist

KimRemmerswaal3Mijn naam is Kim Remmerswaal en werk sinds 2006 als diëtist. Voeding heeft altijd mijn interesse gehad. Op mijn 24ste heb ik besloten om daadwerkelijk wat met deze interesse te doen. Al op jonge leeftijd kampte ik met gewichtsproblemen. Gewichtsschommelingen en op latere leeftijd lijnen met het jojo-effect tot gevolg. Totdat ik zelf besloot om een afspraak bij een diëtist te maken. Ik was gemotiveerd en mijn diëtist heeft mij ondersteund bij het verkrijgen van een gezond eetpatroon. Deze positieve ervaring was wat mij terug naar de schoolbanken deed gaan. Mijn vierdejaars stage heb ik bij Dietheek gelopen. Ik ben daar vervolgens blijven werken. Toen Dietheek Rotterdam startte met het project Lekker Fit!, hebben zij mij, vanwege mijn affiniteit met kinderen, gevraagd om bij deze vestiging te komen werken. Ik werk sindsdien met veel plezier in Rotterdam. Toen Dietheek stopte wilde ik graag mijn werk in Rotterdam voortzetten. Ik was dan ook erg enthousiast toen Lotti mij vroeg samen een praktijk op te richten. En sinds 3 september is deRotterdamseDietist als maatschap gestart.

Tijdens mijn studieperiode heb ik mijn vriend leren kennen. Wij hebben samen twee dochters. Lekker met hen erop uit trekken doet mij veel plezier! Op zoek gaan naar lekkere, gezonde voeding voor onze kinderen vind ik een leuke uitdaging. Gezelligheid aan tafel creëren en dan ook nog de goede voedingsstoffen binnen krijgen vereist creativiteit en doorzettingsvermogen. En dat ervaar ik aan den lijve, want ook kinderen van een diëtist eten niet altijd even goed. Maar doorzettingsvermogen loont. Nu ze wat ouder zijn merk ik dat ze steeds meer smaken waarderen. Tijd voor mezelf en ontspanning vind ik in klusjes doen in huis en in de tuin, wandelen of een rondje hardlopen. Ook vind ik het fijn om creatief bezig te zijn, zowel in mijn werk als privé.

06 18645499